The Passion 2015 in Enschede sluit af met vuurwerkshow

Passion

 

In 2015 zal het EO-muziekspektakel The Passion gehouden worden in het centrum van Enschede. Elk jaar proberen de makers er iets unieks in te brengen. Dit jaar zal de show worden afgesloten met een grote vuurwerkshow.

Het verhaal van The Passion is elk jaar hetzelfde, het verhaal over de kruisiging van Jezus Christus. Om het verhaal hierdoor niet saai te maken, proberen de makers er telkens een lokale twist aan te geven. “Vorig jaar was het ‘de Grunniger nuchterheid’ en dit jaar komt het vuurwerk van Enschede naar voren”, aldus Arjan Lock, directeur van de EO.

Er is veel weerstand tegen de vuurwerkshow. Mensen vinden dat vuurwerk niet thuishoort in een verhaal van ongeveer tweeduizend jaar terug.  De EO geeft aan dat dat juist de bedoeling is. “We willen het verhaal vertalen naar het hedendaags. Alsof Jezus vroeger een groot lichtgevend kruis droeg! De vuurwerkshow komt er en we hebben er vertrouwen in dat Enschede dat kan. Dat hebben ze in 2000 ook al eens bewezen. Precies tweeduizend jaar na de geboorte van Jezus.”

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s